Virtuvės baldų projektavimas

Virtuvė gali būti dvasinga ir harmoninga vieta, jei ji įrenginėjama pasitelkus profisionalius dizainerius - projektuotojus. Kadangi virtuvė žmogui dažniausiai būna svarbiausia namų vieta, tai ir taisyklių šiai vietai jie turi nemažai. Norėdami sukurti geriausią savo virtuvės baldų projektą , jums reikia atsižvelgti į visus savo virtuvės erdvės reikalavimus. Patalpos erdvės planavimas turėtų būti grindžiamas jūsų poreikiais. Pateiksime keletą pagrindinių, visų žinomų taisyklių, kurios gali padėti jums taip, kad virtuvės projektavimas ir kiti darbai būtų lengvesni.

Virtuvės baldai suskyrstyti į zonas

virtuvės-baldų-zonos

Daiktų ir maisto produktų saugojimo vieta

Ar yra pakankamai vietos įvairių daiktų saugojimui ? Nesvarbu, kaip jūs bandysite sutvarkyti patalpą, atrodo niekada nebus pakankamai vietos, ypač virtuvėje.

Kai kurie dalykai, kuriuos reikia prisiminti apie daiktų saugojimą:

  1. jie turėtų būti prieinami visų amžiaus grupių žmonėms, kurie naudosis virtuve;
  2. jie turėtų patenkinti besikeičiančius atliekamų darbų poreikius ir daiktų saugojimo pageidavimus.

Planuodami darbo zoną nepamiršti, kad dažnai naudojami daiktai turi būti saugomi ten, kur jie buvo pirmą kartą ir turi būti lengvai prieinami. Gerai suprojektuotos daiktų saugojimo vietos padarys jūsų virtuvės baldus daugiau funkcionalius ir mažiau varginančius dirbant. 

Žmogaus veikla virtuvėje gali sukurti gana daug šiukšlių ir įvairių atliekų. Būkite tikri, kad negalima pamiršti šią svarbią sritį - nuo šiukšlių presų, šiukšlių konteinerių iki šiukšlių perdirbimo konteinerių.

Darbo zona

Pagrindinės darbo zonos sritys yra: šaldymo įrenginiai (šaldytuvas, šaldiklis), vanduo (plautuvė), viryklė, orkaitė, indaplovė. Kiekviena iš šių sričių yra naudojama daugeliui užduočių. Jos turi papildyti viena kitą taip, kaip jos yra sukurtos ir išdėstytos virtuvės patalpos erdvėje. Gerai suplanuotos darbo zonos vietos turėtų padėti efektyviam darbui virtuvėje, patogiam daiktų sandeliavimui, maisto ruošimui, maisto pateikimui, nešvarių indų surinkimui ir plovimui. Negalima nuvertinti bet vieną sritį, ir būtina nepamiršti, kaip kiekviena sritis yra susijusi su kita.

Pavyzdžiui, kriauklė ir gretimas plotas yra labai svarbu protingai suprojektuotoje virtuvėje. Tai svarbu ne tik plaunant indus ar puodus ir keptuves, bet ir plaunant maisto produktus, ruošiant daržoves, norint įsipilti vandens, tvarkant virtuvę ir darant pilną patalpos plovimą. Taip pat kriauklė gali būti naudojama greitam nešvarumų nuplovimui visame namų ūkyje. Nepamirškite, kad jūs retai naudojate savo kriaukle tik vienam dalykui vienu metu !

Atviros virtuvės planavimas

Atvirų virtuvių projektai yra populiarus naujų statybų ir rekonstruotose namuose, jie yra atspindintis šiandienos, daugiau neformalius gyvenimo modelius. Atvirų virtuvių projektai paprastai sujungia virtuvę su kita patalpa. Pavyzdžiui: svetainę, valguomoju, miegamuoju arba su bet kurios kitos paskirties zona. Nors ne visiems ir kiekvienuose namuose, toks sprendimas tinkamas, bet jis gali padidinti gyvenamąją erdvę, integruoti tuos, kurie dirba virtuvėje į vykstančią šeimos veiklą ir gerinti bendravimo sąlygas tarp šeimos narių. Atviros virtuvės baldai leidžia projekte įgyvendinti naujas dizaino galimybes. Ji gali padėti pašalinti kliūtis, pagerinti judėjimą patalpoje ir sukurti didesnės bendros erdvės suvokimą namuose.